Een van de eerste Coop supermarkten

Een familiebedrijf runnen is Bas Schrauwen en zijn zus Fanny met de paplepel ingegoten. Hun ouders begonnen van oudsher met een kleine supermarkt – met eigen bakkerij – in Kruisland. Deze is uitgegroeid tot de huidige Schrauwen Coop-supermarkt. “Wij waren ooit een van de eerste Coop-supermarkten in Brabant, nu zien we ze om ons heen als paddenstoelen uit de grond schieten”, vertelt Bas trots.

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

30 medewerkers

Meer weten over Coop Kruisland Schrauwen

De uitdaging

Om bij de tijd te blijven kijkt Bas ook naar het energieverbruik van zijn pand. Bas: “Ons energieverbruik ligt vrij hoog. Dat is goed te verklaren door onze eigen bakkerij en de koelingssystemen.” Overstappen op een andere energieleverancier was al langer een wens van Bas. “Ik heb echter geen tijd om uit te zoeken hoe dat precies werkt. Bovendien zocht ik een betrouwbare partij die meedenkt in het verduurzamingstraject en niet alleen levert. HIT Profit kwam als geroepen.”

De Oplossing

“Eerst inzichten krijgen en dan pas een plan ontwerpen, daar zorgt HIT Profit nu voor. Met de HIT Solution kan ik zelfs per kwartier zien wat er verbruikt wordt. Zo is het makkelijker te herleiden waar de grote energievreters zitten. Is dat helemaal duidelijk, dan maakt HIT Profit straks samen met ons een verduurzamingsplan. Zodat Coop Kruisland Schrauwen een duurzamere toekomst tegemoet gaat.”

Het resultaat

Doordat we ons niet bezig hoeven te houden met energiezaken kunnen we ons voortdurend richten op de winkel en ambachtelijke bakkerij. “De ambachtelijke bakkerij, nog altijd onderdeel van Coop, is meteen ook het sterkste punt van de supermarkt. De unieke worstenbroodjes worden geleverd aan allerlei supermarkten in de omgeving. “Het aantal leveringen is enorm gestegen de afgelopen jaren. Dat willen we nog altijd blijven doorzetten.”

Het verschil dat HIT Profit maakt

“Ik heb geen tijd om uit te zoeken hoe dat precies werkt. Bovendien zocht ik een betrouwbare partij die meedenkt in het verduurzamingstraject en niet alleen levert. HIT Profit kwam als geroepen.”

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als bedrijf ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Profit ook voor jou:

  • Deskundig en onafhankelijk
  • Gemiddelde besparing van 19% 
  • Maatwerk, want elke organisatie is uniek