Onorthodoxe hotelgroep LBG

Na het afronden van de hotelschool werkte Rino Soeters voor meerdere hotels en kwam hij in 2001 in een directeurspositie terecht. Ondertussen verkreeg hij aandelen die hij in 2007 weer verkocht. Met dat kapitaal startte hij LBG Hotels. “Als jong manneke had ik al de behoefte om autonoom te zijn. Ik wilde mijn eigen keuzes en beslissingen maken.” En dat doet hij maar al te graag voor zijn bedrijf. Het merk breidde de afgelopen jaren uit met zeven hotels en de achtste is onderweg.

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

75 medewerkers

Meer weten over LBG Hotels

De uitdaging

LBG staat voor ‘Leisure, Business, Groups’, vertelt de eigenaar. “Dat dekt de volledige lading van de doelgroepen die we bedienen en ieder hotel zorgt daar op zijn eigen manier voor.  “Gasten worden op alle locaties even gastvrij behandeld en de eigenwijze, ludieke eigenschappen komen overal terug. Zo huur je op de ene locatie een levende goudvis of wandelende tak als gezelschap en schep je in de bioscoop van Mabi Hotel Maastricht je eigen popcorn”, zegt een trotse Rino.

Naast het belang van de eigen wijze van LBG, is duurzaamheid ook een belangrijk aspect.

De Oplossing

“Duurzaam ondernemen is voor mij meer dan zelfsprekend. Daarom past HIT Profit als geen ander bij ons. Zij blijven constant op zoek naar de voordeligste energie inkoper en laten ons ondertussen vrij in het onderhouden van de relatie met de leverancier. Dat werkt goed voor ons, want ook dat betekent duurzaamheid voor mij.

Het resultaat

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaamheid zien we niet als iets dat we erbij doen om onszelf mee op de kaart te zetten, maar simpelweg omdat we het vanzelfsprekend vinden om bij te dragen aan een betere wereld.

Het verschil dat HIT Profit maakt

“Duurzaam ondernemen is voor mij meer dan zelfsprekend. Daarom past HIT Profit als geen ander bij ons. Zij blijven constant op zoek naar de voordeligste energie inkoper en laten ons ondertussen vrij in het onderhouden van de relatie met de leverancier. Dat werkt goed voor ons, want ook dat betekent duurzaamheid voor mij.”

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wil jij als bedrijf ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Profit ook voor jou:

  • Deskundig en onafhankelijk
  • Gemiddelde besparing van 19% 
  • Maatwerk, want elke organisatie is uniek