Duurzaam met trots

Uitdaging:

Klimaatverandering is al jaren een hot topic. De focus ligt in het bijzonder op het energieakkoord, waarvan de afspraken onlangs werden aangescherpt. Dit om ervoor te zorgen dat de aarde in 2050 niet meer dan anderhalve graad opwarmt. In dit kader verplicht de Wet Milieubeheer bedrijven aan energiebesparing te doen, onder andere door de CO2-uitstoot drastisch te verlagen. Erg essentieel voor Wensink, een mobiliteitsbedrijf dat in de top tien dealerholdings van Nederland staat. Wensink draagt graag actief bij aan het reduceren van CO2-uitstoot en daarmee een gezondere wereld.

Oplossing:

Duurzame doelen, duurzame maatregelen
Om duurzame doelen te behalen, is Wensink een overeenkomst aangegaan met HIT Profit. HIT Profit maakt een complete energiescan van alle panden van Wensink. In totaal gaat het om ongeveer veertig locaties. Aan de hand van deze scans wordt er per pand een lijst opgesteld met, door de wetgever erkende, energiebesparende maatregelen. Het is hierbij verplicht, dat de maatregelen met een terugverdientijd korter dan vijf jaar uitgevoerd worden. Een voorbeeld van zo’n snelle besparing is de vervanging van alle lichtbronnen voor led-armaturen.

Slimme meters

Wensink is druk bezig met het vervangen van de gas- en elektrometers door slimme meters. In een webportaal worden alle verbruiksdata van deze meters inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kan het elektriciteitsverbruik per kwartier en het gasverbruik per uur in de gaten worden gehouden. Zo worden lekstromen gemakkelijk opgespoord en opgelost, wat resulteert in energiebesparing.

Resultaat:

Slimme energie-inkoop

HIT Profit voorziet niet alleen in data en adviezen om geld te besparen, maar helpt ook bij de energie-inkoop. In 2017 heeft slimme besparing gezorgd voor een flinke financiële meevaller voor Wensink. Deze samenwerking zorgt dus voor een positieve uitkomst voor beide partijen, waar zowel op financieel vlak als op CO2-uitstoot bespaard wordt.

Duurzaamheidscertificaat voor Wensink

In juli dit jaar ontving Wensink van ons het duurzaamheidscertificaat, omdat zij HIT Energy Solution implementeerden. Met deze verandering dragen zij bij aan energiebesparing, CO2-reductie en duurzaam ondernemen. Iets om trots op te zijn!

Afgenomen diensten

Aantal medewerkers

1300 medewerkers

“Door het inzetten van de HIT Energy Solution op de 40 locaties van Wensink Automotive, krijgen wij goed inzicht in ons energieverbruik. Met de in kaart gebrachte verbruikers is het voor ons mogelijk om fors te besparen op de kosten van energie”. Ook helpt het ons met de invulling aan de wettelijke EED verplichtingen.

Eric Wilbers, Operationeel directeur
Wensink Automotive B.V.

Bekijk de case
Het verschil dat HIT Profit maakt

HIT wist een besparing op te leveren van 19% op mijn energieverbruik en kosten die wij hadden. Zij beheren mijn energieportefeuille nu actief, zodat ik tijd overhoud voor duurzaam ondernemen.

Besparing energie-inkoop
19
Besparing energieverbruik
15

Wilt u ook zo’n succesverhaal?

Dit doet HIT Energy voor u:

  • Gemiddelde besparing van 19% op inkoop energie
  • Gemiddelde besparing van 15% op uw energieverbruik
  • Maatwerk, want elke organisatie is uniek