Veel bedrijven laten mogelijkheden liggen als het gaat om energiebesparing. Zonde, vinden wij bij HIT Profit. Daarom geven we een aantal handige bespaartips om aan de Wet Milieubeheer te voldoen.

Besparingstip 1: isoleer een spouwmuur Hierdoor verlaagt u het warmteverlies via de muur tot wel 25 procent. Warmteverlies moet gecompenseerd worden door extra te stoken. Minder warmteverlies zorgt dus voor lagere stookkosten. En dankzij de verbeterde isolatie hoeft de airco in de zomer minder hard te werken!

Besparingstip 2: meer pret met led Wist u dat ledverlichting (afhankelijk van het type lamp) veel minder energie verbruikt voor dezelfde lichtopbrengst? De aanschafprijs van ledlampen is vaak hoger dan van conventionele verlichting, maar de meerprijs verdient u vaak binnen enkele jaren terug. Klinkt aantrekkelijk, toch?

Besparingstip 3: laat de verwarming niet loeien Slecht ingestelde regelingen voor de verwarming zorgen voor 10 procent meer energieverspilling. Vaak kunt u dit voorkomen door de aanwezige thermostaten goed in te stellen. Voor luchtverwarmers in bedrijfshallen is een tijdschakelklok met eventueel een overwerktimer een prima optie.

Besparingstip 4: schakel verlichting met aanwezigheidssensoren In ruimtes die weinig worden gebruikt, staat de verlichting vaak aan. Zonde! Denk daarbij aan opslagruimtes, toiletten of sommige gangen. Als u een aanwezigheidssensor gebruikt, dan gaat de verlichting aan wanneer iemand de ruimte betreedt en na een tijdje automatisch weer uit. Daarmee bespaart u op uw energieverbruik.

Besparingstip 5: isoleer warmwaterleidingen in onverwarmde ruimtes Het isoleren van warmwaterleidingen kunt u eenvoudig zelf doen en vergt geen grote investering. In bouwmarkten is isolatiemateriaal te koop voor verschillende buisdiktes (meet daarom vooraf de buisdiktes). Met elke meter leiding die u isoleert in een onverwarmde ruimte bespaart u tot 3 m³ aardgas per jaar.

Snel en 100 procent voldoen aan de Wet milieubeheer? Zo kennen we nog véél meer handige bespaartips. Doe de scan en ontdek of u aan de wet moet voldoen. Zoekt u een adviseur die u helpt met het voldoen aan de Wet milieubeheer? Neem dan contact met ons op via 013 – 571 99 13 of servicedesk@hitprofit.nl.