Nu de zomer toch echt voorbij lijkt te zijn en binnenkort misschien wel de verwarming aan moet; is het tijd om wat voorbereidingen te doen. Het waterzijdig inregelen (oftewel: het juist instellen) van de CV-installatie is nu precies zo’n actie, die aan het begin van het stookseizoen prima kan worden uitgevoerd.

Wat betekent dat eigenlijk? Met waterzijdig inregelen zorg je (of de installateur) ervoor dat in alle delen van het bedrijfspand de radiatoren en vloerverwarming de juiste temperatuur krijgen en goed doorstromen.

Je kent vast wel de opmerkingen bij de medewerkers dat het op hun werkplek juist te warm of te koud is. Meestal wordt dit pas na diverse klachten eens onderzocht. Voorkom dus comfortverlies van de CV-installatie en doe deze, in principe eenmalige investering, met waterzijdig inregelen.

Niet geheel toevallig heeft de overheid besloten dit ook als verplichte energiebesparende maatregel op te nemen. Naast het feit dat er een verplichting is om dit uit te voeren is er een enorm voordeel: een goed ingeregelde CV-installatie bespaart gemiddeld 6% op jouw dure gasrekening én jouw medewerkers werken in een comfortabel verwarmd pand! De investering heb je er vaak met één stookseizoen al uit.

Prima return on investment toch?