Werken als

Senior projectleider energiemonitoring

Nijmegen

Ben jij analytisch sterk en heb je ervaring in het leiden van grote projecten op het snijvlak van energiebesparing en energie data analyse? Kom ons team dan versterken en help onze klanten energie te besparen door inzet van onze monitoring software.

Jij bent...

 • analytisch sterk
 • communicatief sterk
 • Klantgericht en proactief
Solliciteer nu

Jouw uitdaging
Jij komt met één doel naar je werk: jouw klanten meer inzicht geven in hun energieverbruik, waardoor het gebruik slimmer en efficiënter wordt. Analyses, rapporten, factuurcontroles, projectenbeheer en energie dashboards zijn allemaal gebaseerd op de honderdduizenden meterstanden die dagelijks onze databases ingepompt worden. De klant heeft wensen voor inzicht in emissie, energieverbruik en energiekosten. Wij hebben kennis om die klant bovendien te helpen met verduurzaming en besparing. Jij weet dat te combineren tot een succesvol implementatieproject waarbij je op target weet te leveren. Ook klanten waar we doorlopende energiemanagement support voor leveren zijn bij jou aan het goede adres. Je bent daar het technisch inhoudelijk aanspreekpunt waarbij je nauw samenwerkt met een accountmanager die de commerciële relatie met de klant onderhoudt.

Wie ben jij?

 • Je hebt een WO-denkniveau opgedaan door opleiding en/of werkervaring;
 • Je bezit sterke analytische vaardigheden;
 • Je bent communicatief sterk;
 • Je hebt een ‘ik-wil-de-klant-blij-maken’-mentaliteit, maar hebt ook het lef om grenzen te stellen;
 • Je durft vragen te stellen, zowel aan de klant als aan je collega’s;
 • Complexe (IT-) puzzels zie je als een uitdaging
 • Je hebt een positieve, collegiale instelling;
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende vragen op verschillende vlakken.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van het verwerken van energiedata tot management informatie. Drielettertermen als EAN, BPM, GBS, API, CSV en FTP weet jij om te zetten naar bespaaradviezen, energiefactuurcontrole en een duurzaamheidsstrategie.
 • Je hebt aantoonbaar kennis en ervaring als energie specialist en hebt gedegen kennis van energiesystemen, met name in gebouwen zoals energieopslag, zonnepanelen, klimaatinstallaties et cetera.
 • Je hebt ten minste drie jaar ervaring in een senior adviesrol voor energiebesparing waarbij monitoringsystemen, energie administratie en/of automatiseringsprojecten een belangrijke rol speelden.
 • Je hebt ervaring als projectleider en bent eindverantwoordelijk geweest van projecten waar verschillende medewerkers aan gewerkt hebben. Je kunt aantonen dat je daarbij ook succesvol verantwoordelijk geweest bent voor planning en budgetten van projecten.

Wij bieden

Bij ons staan medewerkers voorop. Naast een marktconform salaris, ATV, vakantiedagen en de andere gebruikelijke voorwaarden bieden we vooral een goede sfeer, fijne collega’s en flexibiliteit om je woon/werk balans in te vullen.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@censo.nl, t.a.v. Esther Limpens. Heb je nog vragen?
Bel Esther dan op telefoonnummer 06 – 43 25 78 92.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie zijn wij

Samen met onze zusterbedrijven detecteren en realiseren we energiebesparingen voor onze zakelijke klanten, waarmee we Nederland een stukje duurzamer maken.  We bouwen vanuit Nijmegen aan de mooiste software voor energiemonitoring in Nederland, waarmee onze klanten hun energieverbruik kunnen monitoren en optimaliseren.

Onze klanten zijn veelal dienstverleners die onze software inzetten om energiemanagement diensten te leveren aan hun klantengroep. Deze dienstverleners zijn installateurs, energieadviseurs, energie inkopers, energiebedrijven en exploitanten. Maar ook grote eindgebruikers als hogescholen, ziekenhuizen, vastgoedbeheerders en overheden verwerken hun energiedata met onze software.

Werken moet leuk zijn. Daar geloven wij in. Dat kan alleen als we trots zijn op wat we leveren en op de manier waarop we dat doen. Onze mensen hebben de vrijheid om hun werk uit te voeren en in te delen op de manier waarop dat het beste uitkomt. Op die manier werken wij samen naar het beste resultaat.

Solliciteer nu!